Warmtepompboilers

Een warmtepompboiler verwarmt water met binnen- en of buitenlucht, zonder dat hier aardgas voor wordt gebruikt. Op deze manier worden woningen, al dan niet in combinatie met een warmtepomp een duurzame manier verwarmd en van warm water voorzien. Comfortabel en energiezuinig.

Met een warmtepompboiler wordt het elektriciteitsverbruik tot een minimum beperkt, aangezien de buiten- en binnenlucht wordt gebruikt voor het verwarmen van het tapwater.

Met een energielabel van A+ is de warmtepompboiler een ware aanrader als u uw woning energiezuinig wilt maken. Een bijkomend voordeel is dat u minder elektriciteitskosten betaalt. U gebruikt de boiler voor sanitair warm water. Bij allroundklimaattechniek heeft u de keuze uit een warmtepompboiler van 200, 250, 270, 300 liter. De boiler is erg stil met slechts een geluid van 36 dB op 2 meter afstand. Bij allroundklimaattechniek geven we u graag meer informatie over de warmtepompboiler.

Warmtepompboiler werking
Het doet denken aan het proces van de warmtepompboiler werking. De boiler maakt gebruik van omgevings- of ventilatielucht in uw woning om sanitair water op te warmen. De warme lucht wordt doorgestuurd naar een warmtewisselaar. Hier stroomt koelvloeistof doorheen die verandert in gas door het contact met de warme lucht. Een elektrische compressor drukt het gas samen tot de gewenste temperatuur.

De warmtepompboiler werking lijkt ook op die van een klassieke warmtepomp. Waar de laatste variant warmte onttrekt van buiten, haalt de warmtepompboiler de warmte uit uw woning.

Warmtepompboiler rendement
Met een COP van 3,6 voor de 260 liter warmtepompboiler is het rendement zeer hoog. Wat betekent dit getal? Bij allroundklimaattechniek geven we u graag meer informatie.

COP staat voor Coefficient of Performance. Voor elke kW aan elektriciteit die in de boiler wordt gestoken, produceert deze 3,6 kW aan warmte-energie. Door het hoge warmtepompboiler rendement is het apparaat zeer milieuvriendelijk. Dat blijkt ook uit het feit dat de boiler weinig CO2 uitstoot.

Warmtepompboiler aanschaffen
Wilt u graag een warmtepompboiler aanschaffen voor uw woning? Dat kan bij ASN Installaties! U kunt de boiler zelfs aansluiten op uw zonnepanelen. waardoor de elektriciteit op een groene manier wordt geleverd. Een alternatief voor de warmtepompboiler is de zonneboiler. Deze gebruikt de warmte van de zon om uw water te verwarmen en is daarmee tevens milieuvriendelijk.

Een warmtepompboiler aanschaffen doet u eenvoudig bij allroundklimaattechniek. Wij regelen de montage voor u!