Onderhoud en contract

Onderhoud vloerverwarming

Een slecht functionerende vloerverwarming zorgt voor hoge energiekosten of u komt zelfs in de kou te zitten! Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen door uw vloerverwarming te laten spoelen en reinigen.

Tevens doen wij ook aan het vervangen van pomp en/of verdeel units

Voordelen vloerverwarming spoelen en reinigen

  • Voorkomt storingen en zelfs beschadiging aan uw vloerverwarming.
  • Bespaar aanzienlijk in energiekosten.
  • Optimaliseert de circulatie in uw verwarmingssysteem.
  • Verlengt de levensduur van uw vloerverwarming aanzienlijk.
  • Voorkomt problemen met de rest van uw cv-installatie als gevolg van vuil in het circulatiesysteem.
  • Voorkomt dure reparaties

Bespaar energie

Een goed onderhouden vloerverwarming levert u geld op. De besparing varieert van 15% tot 40% en dan hebben we het nog niet eens over de reparatiekosten die u voorkomt als er een storing optreedt na een defect door slecht, of zelfs geen onderhoud van uw vloerverwarming.

Verminder kans op storingen

Omdat vloerverwarming onderdeel uitmaakt van uw verwarmingssysteem, kan slecht onderhoud uw hele installatie nadelig beïnvloeden. Het vuil in uw cv-installatie (zwarte slib) verzamelt zich snel in uw vloerverwarming en verstoort hiermee de circulatie. Hierdoor kunnen er allerlei ‘vage storingen’ optreden aan uw cv-installatie. Dit alles is eenvoudig te voorkomen door uw vloerverwarming te laten doorspoelen en reinigen.

Wanneer heeft uw vloerverwarming onderhoud nodig?

  • Als u al jaren vloerverwarming hebt maar hier nog nooit iets aan hebt laten doen.
  • De vloerverwarming niet geheel warm wordt.
  • De normale radiatoren niet meer goed op temperatuur komen.

Oorzaken problemen vloerverwarming

Uw centrale verwarming is een gesloten systeem. Dit heeft altijd een nadelige invloed op de waterkwaliteit. Hierdoor treedt vervuiling op. De vervuiling kan ontstaat door o.a. stof, minuscule deeltjes metaal, corrosie of zelfs bouwafval. Een ophoping van al dit vuil noemen we ‘slib’ en blijft vroeg of laat opgehoopt achter in uw loerverwarming. Hierdoor ontstaat verstopping of een sterk verminderde circulatie van uw verwarmingssysteem.

Tijdens een onderhoudsbeurt loopt de monteur uw systeem helemaal na. Versleten of defecte onderdelen kunnen indien nodig meteen worden vervangen. Met behulp van een warmtebeeld camera kan gecontroleerd worden of de vloer nog egaal opwarmt. Ook wordt het systeem gecontroleerd op kalkafzetting en slibvorming (vuildeeltjes die in het CV-water terecht zijn gekomen). Tot slot kan het systeem worden doorgespoeld met een spoelapparaat.

Periodiek onderhoud zorgt ervoor dat u verzekerd blijft van een optimaal functionerend, veilig én zuinig vloerverwarmingssysteem. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over het onderhoud van uw vloerverwarming. Wilt u een onderhoudscontract voor uw vloerverwarming, ook dat is mogelijk bij ons.