Onderhoud

Onderhoud en reiniging mechanische ventilatie

Een ventilatiesysteem is vaak een ‘vergeten’ onderdeel in een woning. Alleen uw raam open zetten (natuurlijke ventilatie) om gezonde lucht in uw huis te krijgen is niet voldoende, deze lucht verdwijnt snel. Om een gezond leefklimaat te creëren in huis is het sinds 1986 zelfs verplicht geworden om een ventilatiesysteem op te nemen in nieuwbouwwoningen.

Het is van belang dat het ventilatiesysteem regelmatig wordt gereinigd om vocht en schimmel in uw woning te vermijden en allergieën en andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Wilt u er zeker van zijn dat in uw huis de geventileerde lucht schoon en gezond is, laat dan uw ventilatiesysteem reinigen door Allround-klimaattechniek. Voor blijvend gezonde lucht in uw woning is periodieke reiniging van de mechanische ventilatiebox noodzakelijk. Daarmee zorgt u voor voldoende ventilatie, een gezond binnenklimaat in de woning en een langere levensduur van uw mechanische ventilatie.

U ziet het niet altijd, maar de lucht in uw woning bevat veel vocht. Er komt elke dag ongeveer 10 liter vocht bij. U doucht, kookt en wast, activiteiten waarbij vocht vrijkomt. Als de ventilatiesystemen in uw huis niet voor een goede afvoer van dit vocht zorgen, dan kan dit leiden tot schimmels. Daarnaast kan de vervuilde lucht die blijft hangen zorgen voor de versterking van allergieën, irritatie van slijmvliezen en luchtwegproblemen. U kunt ook last krijgen van droge ogen en een droge huid.

Al deze ongezonde aspecten kunnen voorkomen worden wanneer u zorgt voor een goed werkend, schoon ventilatiesysteem. Overigens zijn er twee soorten ventilatiesystemen: mechanische en WarmteTerugWin (WTW). Bij mechanische ventilatie wordt de oude lucht uit uw huis gezogen; een WarmteTerugWin systeem gebruikt deze binnenlucht om de schone lucht van buiten te verwarmen.

Waarom is onderhoud en reiniging nodig

 • Optimale ventilatie van uw woning
 • Blijvend schone en frisse lucht
 • Gezond en fris binnenklimaat
 • Minder energieverbruik dankzij schone MV box
 • Minder kans op storingen
 • Verlengt de levensduur van uw ventilatiesysteem
 • Optimale werking ventilatie

De mechanische ventilatie box zorgt voor gezonde schone lucht in huis. Hij voert vervuilde en vochtige lucht af en zorgt voor nieuwe, zuivere lucht in uw woning. Door uw mechanische ventilatie box periodiek te laten onderhouden en reinigen bevordert u de luchtzuivering in uw woning. Tijdens de onderhoudsbeurt kijkt de servicemonteur de MV box na en reinigt deze grondig. De lucht in uw woning wordt weer optimaal ververst!

Waar bestaat het onderhoud uit

Tijdens het onderhoud aan uw mechanische ventilatie box maakt onze monteur de box schoon en vervangt hij, indien nodig, beschadigde onderdelen. De werkzaamheden bestaan uit:

 • het visueel inspecteren van de mechanische ventilatie box
 • het controleren van de werking
 • het reinigen en onderhouden van de mechanische ventilatie box en motor
 • het eventueel vervangen van kapotte of beschadigde filters

Reinigen ventilatiekanalen

Naast het periodiek onderhouden van uw mechanische ventilatie raden wij aan om minimaal eens per 6 jaar de ventilatiekanalen te reinigen. Na verloop van tijd worden de ventilatiekanalen in huis vervuild door stof, schimmel en andere vervuilingen. Uw mechanisch ventilatiesysteem zal door deze vervuiling minder goed gaan werken. Het reinigen van de ventilatiekanalen zorgt voor een betere luchtzuivering en bespaart ook nog eens energie!

Bij het reinigen van de ventilatiekanalen zorgen wij ervoor dat de afvoer- en eventuele aanvoerkanalen grondig worden schoongemaakt op basis van borstelreiniging. Zo bent u verzekerd van schone kanalen en kan uw ventilatiesysteem weer optimaal werken!

Mechanische ventilatie 10 jaar oud?

Wanneer uw mechanische ventilatiebox al minstens 10 jaar oud is, raden we aan om deze te vervangen. Dit kan een jaarlijkse besparing van € 60,- opleveren. Een nieuwe ventilatiebox is namelijk voorzien van de nieuwste technieken en besparen meer energie. Met deze nieuwste technieken krijgt u een ventilatiebox die voor minder geluidsoverlast zorgt en ook een langere levensduur met zich mee brengt.

Wilt u een onderhoud inplannen, neem dan contact met ons op.
Voor de kosten kunt u kijken op onze prijslijst.