Gasleidingen

Allround-klimaattechniek helpt u bij een gaslek opsporen

Wanneer u een sterke gaslucht in uw woning ruikt, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Mocht er namelijk sprake zijn van een gaslek, dan kan dit vergaande gevolgen voor u en uw woning hebben. Een gaslek opsporen is niet altijd even eenvoudig, waardoor de hulp van specialisten op het gebied van lekkages gewenst kan zijn. Deze specialisten vindt u bij de allround-klimaattechniek. Wij hebben een jarenlange ervaring in het opsporen van gaslekken binnen woningen en bedrijven. In de tijd tussen onze komst en het detecteren van de gaslekkage is het belangrijk om voor voldoende ventilatie te zorgen, zodat de gaslucht enigszins weg kan trekken en er geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Tip: zet deuren of ramen tegenover elkaar open, wat een goede ventilatie van de ruimte bevordert!
Neem direct contact met ons op en wij zullen met spoed naar u toe komen.

Hoe ruikt een gaslek?

Aardgas is eigenlijk reukloos. In Nederland ruik je bij een gaslek echter een zwavelachtige geur. Wat je eigenlijk ruikt is tetrahydrothiofeen, dit ruikt enigszins naar zwavel. Hierdoor kunnen mensen het gas gemakkelijk ruiken, wat belangrijk is voor de veiligheid.

Hulpmiddelen bij een gaslek opsporen

gaslek opsporenEen gaslek opsporen kan tegenwoordig snel en vakkundig door gebruik te maken van verschillende geavanceerde hulpmiddelen. Waar het voorheen vaak noodzakelijk was om hak- en breekwerk uit te voeren om de bron van een gaslekkage op te kunnen sporen, is dat tegenwoordig niet meer nodig. Nadat wij een gaslek voor u hebben opgespoord krijgt u van ons een uitgebreid rapport met onze bevindingen. Dit rapport kan een loodgieter gebruiken om de gaslekkage in uw woning doelgericht aan te pakken.

Risico’s van een gaslek in huis

Het is erg belangrijk om een gaslek zo snel mogelijk op te sporen. Een gaslek opsporen voorkomt namelijk dat u te maken krijgt met gevaarlijke gevolgen zoals explosies of een slaperig gevoel. In veel gevallen zult u het gas tijdig opmerken, waardoor u uw woning kunt ventileren. De gaslucht zal zodoende snel wegtrekken, waarmee de kans op gevaarlijke situaties aanzienlijk kleiner wordt. Het is ook mogelijk dat er een koolmonoxidelekkage ontstaat in uw woning. Koolmonoxide is een van de stoffen die gebruikt wordt voor het verwarmen van water in de cv-ketel. U ruikt deze stof veel minder goed bij een gaslek, vandaar dat ook het gebruik van een koolmonoxidemelder raadzaam kan zijn. Het is in ieder geval aan te raden om zo snel mogelijk een expert in te schakelen.

Nieuwe gasleidingen aanleggen

Indien u een specialist zoekt om nieuwe gasleidingen aan te leggen, kunnen wij u ook van dienst zijn. Ook voor het vervangen van bestaande gasleidingen. Wij werken volgens de wet en normgeving en zorgen voor een uitermate veilige aanleg.

Wij werken met een vaste prijslijst, zodat u geen onaangename verrassingen achteraf krijgt. U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.