Aanschaffen

Warmwaterboiler kopen?
Houd rekening met het volgende:

Een warmwaterboiler kopen die past bij je situatie is best lastig. Al helemaal voor een leek of als je niet zo goed weet waar je moet zoeken. Er kunnen veel vragen spelen bij iemand die op zoek is naar een warmwaterboiler. Allround-klimaattechniek helpt je daarom graag even op weg.

Om te beginnen zijn er verschillende factoren waarin je inzicht moet krijgen. Voordat je weet welke warmwaterboiler je moet kiezen, is het verstandig om eerst antwoord te geven op de volgende vragen:

 • Hoeveel liter moet mijn warmwaterboiler hebben?
 • Hoeveel warmwaterboilers heb ik nodig?
 • Welk merk warmwaterboiler past bij mij?
 • Welke warmwaterboiler heb ik nodig?

Ook is het goed om na te denken over de volgende zaken:

 • Hoe zit de garantie in elkaar bij de warmwaterboiler?
 • Welke functies moet mijn warmwaterboiler hebben? (denk bijvoorbeeld aan een boiler met app-bediening)
 • Hoe zuinig moet mijn warmwaterboiler zijn?

Hoeveel liter moet mijn boiler hebben?

Het is verstandig om je eigen gebruik inzichtelijk te hebben in liters. Bereken hoeveel warm water je per dag gemiddeld nodig hebt. Water wordt gemiddeld getapt met 37 graden, terwijl de boiler water op zo’n 60 graden houdt zodat jij snel gebruik kan maken van schoon warm water.

Zodra jij warm water tapt, moet de boiler koud water gaan mengen met warm water. Hoeveel liter je boiler moet zijn, is een optelsom van de volgende factoren:

Verbruik van water in een gemiddeld huishouden

 • Een gemiddelde douchebeurt verbruikt zo’n 50 liter water.
 • Een gemiddeld bad verbruikt zo’n 120 liter water.
 • Een toilet verbruikt dagelijks gemiddeld zo’n 30 liter water.
 • Een gemiddelde wasbeurt verbruikt zo’n 50 liter water per wasbeurt.
 • Een afwasmachine verbruikt zo’n 20 liter water per wasbeurt.

Als het goed is heb je zelf nu een redelijke indruk van de hoeveelheid water die jij gemiddeld gebruikt. 40% van deze hoeveelheid water is de boiler inhoud die je nodig hebt. Natuurlijk heeft niet iedereen de luxe van een bad, waardoor de meesten tijdens een maximaal verbruik 150 liter water nodig hebben. De benodigde liter capaciteit van de boiler bereken je als volgt:150 liter /0.4 = 60 liter. In dit geval heb je dus een boiler van 60 liter nodig.

Bereken hoeveel liter uw boiler moet zijn: Gemiddeld verbruik / 0.4

Zorg dat je altijd naar boven afrondt. Je kunt beter veel warm water hebben, dan dat je opeens onder een koude douche staat. Dat is niet prettig. Wil je advies over welke boiler het beste bij jouw situatie past?

Neem dan contact met ons op

Hoeveel warmwaterboilers wil je kopen?

Warm water vanuit de boiler verliest warmte als het richting de kraan gaat. Als het tappunt ver van de boiler is geïnstalleerd, kan het erg lang duren voordat je lekker warm water hebt. Dit is niet comfortabel, zowel voor het comfort als voor de energierekening.

Test daarom hoelang het duurt voordat jij daadwerkelijk warm water uit de kraan krijgt. Als je langer dan 30 seconden moet wachten op warm water, dan raden wij aan om een boiler in de buurt van de kraan te plaatsen. Hiermee bespaar je veel energie en heb je sneller warm water.


Snel warm water uit de kraan: energiebesparend en gebruiksvriendelijk!

Welke warmwaterboiler wil je kopen?

Ik wil een verticale boiler kopen

De meeste warmwaterboilers zijn verticaal te plaatsen. De boilers beschikken over hoogwaardige isolatiemateriaal, waardoor je weinig energiekosten hebt. Je beschikt snel over warm water. De verticale boiler zijn geschikt voor twee tot vijf personen en te verkrijgen vanaf €499.

Ik wil een horizontale boiler kopen

Wanneer je niet genoeg hoogte hebt om een boiler verticaal op te hangen, is een horizontale boiler erg handig. De horizontale boiler wordt vaak gebruikt op bovenverdiepingen, waar de ruimte niet optimaal is. Wat betreft functionaliteit is er weinig verschil met de verticale boiler. De horizontale boiler is geschikt voor twee tot zes personen en te verkrijgen vanaf €699.

Ik wil een anti-kalk boiler kopen

De anti kalk boiler heeft droge elementen. Hierdoor heeft de boiler geen kalkvorming. Het grote voordeel is dat deze elementen veel langer meegaan dan bij de gemiddelde boiler. Omdat er geen kalk in de boiler is, verbetert dit ook de kwaliteit van het water. Deze boiler leveren een grote hoeveelheid warm water. De anti-kalk boiler slaat warmte op in een vat, waardoor water efficiënt wordt opgewarmd. U hoeft bij deze boiler niet te wachten op opwarmtijd. De anti kalk boiler is geschikt voor twee tot vijf personen en te verkrijgen vanaf €799.

Ik wil een indirect gestookte boiler kopen

Een indirect gestookte boiler zorgt voor meer warm water uit je huidige CV ketel. Het water van de CV ketel stroomt door de warmtewisselaar, waardoor het water indirect verwarmt wordt. Met de indirect gestookte boiler heb je altijd warm water op voorraad. De CV ketel hoeft niet altijd water te verwarmen, waardoor je een lager energieverbruik hebt. De indirect gestookte boiler is verkrijgbaar vanaf €335.

Ik wil een keukenboiler kopen

De keukenboiler is een compacte boiler die uitsluiten water voor de keuken verwarmt. Als keukenboiler heb je de keuze uit een in boiler en een up boiler. De in boiler plaats je in de keukenkast onder de gootsteen. De up boiler plaats je boven de keukenkast. Bekijk daarom eerst waar je de keukenboiler wilt installeren. Je hebt met de keukenboiler snel warm water. Een keukenboiler is beschikbaar vanaf €299.

Ik wil een kokend water boiler kopen

Een kokend water boiler komt in combinatie met de 3-in-1 kranen. Hierdoor tap je snel koud, warm en kokend water. Ideaal voor een vlugge kop thee, het koken van pasta, rijst en aardappelen of een koud glas water. Dankzij de beveiligde drukknop kan er nooit zomaar kokend water uit de kraan komen en wordt de kraan niet te heet. De kokend water boiler in combinatie met de 3-in-1 kraan is te verkrijgen vanaf €1.299.

Warmwaterboiler kopen met garantie

Door een boiler te kopen en laten installeren door Allround-klimaattechniek, ontvangt u drie jaar garantie. Daarnaast kunt u ook persoonlijk en gratis advies van ons verwachten, om de juiste boiler te kopen. Een onderhoudscontract voor uw boiler is ook mogelijk bij ons. Een afspraak maken is geen enkel probleem. Neem gerust contact met ons op.