Storingen en reparaties 

Storing aan uw Airconditioner

Storingen van airconditioningsystemen komen vaak voor en er zijn verschillende redenen waarom deze apparaten defect raken. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je airco kapot gaat zonder redenen, doe eerst onderzoek naar al deze mogelijke oorzaken want we willen niet dat u uw systeem beschadigt uit een gebrek aan kennis en bewustzijn over belangrijke punten in het bezit van dit apparaat. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom uw airconditioning kan falen en wat u kunt doen.

Koudemiddelproblemen

Wanneer uw airconditioningsunit geen koude lucht afgeeft, kan het koelmiddel of het koelmiddel dat door de spoelen passeert lekken of slecht functioneren. Als er geen koelmiddel meer in zit, kunnen wij dit voor u bijvullen. Als het lekt, kunnen wij het lek schoonmaken en repareren, en het koelmiddel in uw eenheid vervangen.

Defecte thermostaat

Niet altijd is het probleem van de ventilatoren of het koelmiddel; het zijn de bedieningselementen. De thermostaat bestuurt de unit en vertelt wat hij moet doen, dus als het lijkt of hij aan en uit gaat of niet op de juiste temperatuur komt, dan is dat het probleem op het bedieningspaneel.

Gebrek aan onderhoud en reiniging

Als u vergeet om elk jaar een onderhoudsbeurt uit te voeren en de airco vuil laat opbouwen in de filters, kun je verwachten dat het kapot gaat. De filters slibben dicht door vervuiling van buitenaf, waardoor de werking van de luchtstroom verminderd. Allround-klimaattechniek kunnen zorgen voor uw onderhoudsbehoeften op uw hele airconditioningsysteem. Ze kunnen het apparaat, de thermostaat en zelfs de luchtkanalen controleren die u thuis gebruikt. Wij doen zowel éénmalige onderhoud als jaarlijkse onderhoudscontracten. Als je regelmatig onderhoud pleegt aan de airco’s weet je zeker dat je ze langer kunt gebruiken zonder allerlei vervelende mankementen.

Indien uw airconditioner een storing heeft, onderzocht moet worden of gerepareerd moet worden, kunt u contact met ons opnemen voor het plannen van een afspraak.
Op onze prijslijst kunt u onze kosten inzien.