Aanschaffen

Airco kopen voor een prettiger binnenklimaat

Een airco zorgt voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, zowel thuis als op het werk. Wist u dat een airco ook een warmtepomp heeft voor het verwarmen in de koude winterdagen. Dit woont en werkt een stuk prettiger. En er zijn meer voordelen:

1. Een prettiger binnenklimaat 
In een koele omgeving voorkomt u hoofdpijn en vermoeidheidsklachten.
2. Verhoogde productiviteit 
U bent geconcentreerder en productiever in een koele ruimte met schone lucht. Het is niet voor niets dat bedrijven volop investeren in een gezond en koel binnenklimaat.
3. Geen vochtige ruimtes
Wat veel mensen niet weten is dat een airco vocht uit de lucht haalt. Daardoor kan uw lichaam beter zijn warmte kwijt.
4. Geen schadelijke stoffen en bacteriën 
De lucht in uw huis raakt gedurende de dag vervuild, bijvoorbeeld door etensluchten, sigarettenrook en schadelijke stoffen en bacteriën. Een airco vervangt de vieze lucht door schone lucht, en geeft zo stoffen en bacteriën minder kans.

Een Airconditioner kopen voor een all-in prijs

Met een nieuwe airconditioner heeft u altijd een ideaal klimaat in huis. Of u nu koelte in de zomer wilt of warmte in de winter, een airco regelt het voor u. Daarnaast kan een airco ook worden gebruikt voor het ventileren, zuiveren en ontvochtigen van ruimtes. U kunt dus zelf beslissen voor welke functies u een airco wilt gebruiken. Bovendien bespaart u met een nieuwe Airco op de energierekening en gebruikt u minder tot geen gas, dat is een belangrijke stap richting fossielvrij leven. Als u overweegt een airco te kopen, dan helpen we u graag op weg.

Een nieuwe Airconditioning kopen: bij ons zit u goed

 • U krijgt vakkundig advies, thuis of online
 • U krijgt een airco van hoge kwaliteit
 • Wij installeren uw airco vakkundig en veilig
 • U krijgt een transparant all-in prijs overzicht
 • U krijgt 2 jaar garantie op uw airco
 • Wij zijn 24/7 bereikbaar voor service en spoed
 • U bent niet verplicht een onderhoudscontract af te sluiten

Kies de Airconditioner die bij u past

Vermogen van een airco
Om ervoor te zorgen dat de voor u gewenste temperatuur kan worden bereikt op de meest energiezuinige manier, is het goed om te weten hoeveel vermogen hiervoor nodig is. Een te klein vermogen kan ervoor zorgen dat een ruimte niet goed wordt gekoeld. Daarentegen kan een airco met een te groot vermogen de ruimte juist te koel maken. Vaak is deze aanschafprijs ook hoger en verbruikt u meer stroom dan nodig is.

Het vermogen hangt af van de gewenste temperatuur die u met uw airco wilt bereiken en de inhoud van de te koelen ruimte in kubieke meters. Omdat dit maatwerk betreft, blijft het raadzaam om hiervoor een adviesgesprek in te plannen. Onze adviseurs weten precies waar ze rekening mee moeten houden voor het berekenen van uw vermogen en kunnen dit nauwkeurig voor u uitmeten.

Soorten airco’s
Bij een airco heeft u de keuze uit een mobiele of een vaste variant. Een mobiele airco kunt u gemakkelijk van locatie veranderen. Erg handig op het moment dat u verschillende ruimtes wilt koelen of de airco tijdelijk wilt opbergen. De mobiele variant is vaak goedkoper dan een vaste airco, maar bezit vaak een kleiner koelvermogen, maakt meer geluid en is storingsgevoeliger.

Gaat uw voorkeur uit naar een vaste airco, dan heeft u de keuze uit een single splitsysteem of een multi splitsysteem. Een splitairconditioning bestaat uit een binnen- en buitenunit. Bij een multi splitsysteem gaat het hierbij om meerdere binnenunits die aan één buitenunit worden gekoppeld. Zo kunt u bijvoorbeeld een unit in de woonkamer en verschillende slaapkamers plaatsen. Een single splitsysteem dient vaak voor het verkoelen van een enkele ruimte, een multi splitsysteem vaak voor het verkoelen van meerdere ruimtes. Ook heeft u de keuze uit 2 verschillende binnenunits, een wandmodel of een plafondmodel.

Afhankelijk van de airco die u aanschaft, kunt u zelf bepalen waar u de airco laat plaatsen. Niet alleen moet de airco een plek worden toegewezen, ook alle andere bijkomende onderdelen moeten een vast plekje krijgen. De buitenunit van de airco moet gemakkelijk te bereiken zijn voor onderhoud en controle. Bovendien moet de binnenunit zo geplaatst worden dat deze geen overlast veroorzaakt, door bijvoorbeeld tocht.

Merken airco’s
Er worden tegenwoordig veel verschillende airco’s aangeboden. Deze airco’s verschillen op het gebied van prijs en kwaliteit. Laat u dus altijd goed informeren. Allround-klimaattechniek helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Ons assortiment bestaat uit uitsluitend energiezuinige airco’s van diverse gerenommeerde merken, die zich over de jaren heen bewezen hebben. Deze airco’s, met energielabel AA+, verbruiken minimaal stroom.

Energielabel van airco’s
Sinds enkele jaren is het verplicht om airco’s te voorzien van een energielabel. Hierop staan verschillende gegevens vermeld die uw keuze kunnen beïnvloeden. Op het energielabel kunt u de volgende gegevens terugvinden:

 • Energielabel: Deze energielabels lopen van A tot en met G en geven weer hoe zuinig de airco is. A is hierin het meest efficiënt.
 • Energieverbruik: Een indicatie van het jaarlijkse energieverbruik van de airco. Dit gegeven is op basis van 500 uur per jaar in koelstand op volvermogen. Daarnaast geeft het ook het maximale koelvermogen weer in kW. De EER(Energy Efficiency Ratio) geeft weer hoe efficiënt het apparaat werkt. Hoe hoger de EER, hoe efficiënter het apparaat.
 • Type: Het type weergeeft of de airco enkel kan verkoelen of zowel kan koelen als verwarmen. Ook toont dit gegeven of u te maken heeft met een luchtgekoelde of watergekoelde airco.
 • Indien de airco ook kan verwarmen, dan wordt ook het verwarmingsvermogen en de energie-efficiëntie-klasse in de verwarmingsstand weergegeven.
 • Geluidsniveau: De geluidsproductie wordt weergegeven in dB(A) en valt tussen 54 tot 65 dB(A). Het geluidsniveau is afhankelijk van het soort airco en modus.

Allround-klimaattechniek verkoopt uitsluitend airco’s die beschikken over een energielabel AA+. Deze airco’s verbruiken minimaal stroom. Daarnaast kunt u bij de aanschaf ook een onderhoudscontract afsluiten. Zo gaat uw airco extra lang mee en blijft deze in topvorm.

Gratis en vrijblijvend advies over uw Airconditioning

Online advies, zo geregeld
U kunt ons contact formulier invullen of een mail sturen voor advies. Wij bellen u binnen twee werkdagen, om dit te bespreken. Samen lopen we door uw aanvraag: zo weet u zeker dat u de juiste airco(s) bestelt. Als u definitief wilt bestellen, maken we meteen een afspraak voor de installatie.

Een adviesgesprek aan huis

Als u liever thuis een adviesgesprek wilt, kan dat ook. In dat geval plannen we een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek in met een adviseur van allround-klimaattechniek. U hoeft hiervoor niks te betalen en u heeft geen verplichtingen. Bij ons is een adviesgesprek aan huis een extra service, ook voor nieuwe klanten.
Wij vinden dit zelf de beste manier om onze adviseurs het beste advies te kunnen laten geven, omdat ze zelf kunnen zien waar en met welke eisen de juist passende airco(s) moet worden geplaatst.

U kunt met ons contact opnemen om een adviesgesprek aan huis in te plannen.